.
آشنایی با مسجدمقدس جمکران(قم)
شیخ حسن بن مثله جمکرانی میگوید:من شب سه شنبه،17ماه مبارک رمضان سال373(ه ق)درخانه خودخوابیده بودم که جماعتی ازمردم به درخانه من آمده،مرا از خواب بیدارکردندوگفتند:
((برخیز و مولای خود حضرت مهدی(عج)را اجابت کن که تورا طلب نموده است)).
آنها مرابه محلی که اکنون مسجدجمکران است آوردند.چون نیک نگاه کردم،تختی دیدم که فرشی نیکو برآن گسترده و جوانی حدودسی ساله برآن تخت تکیه بر بالش کرده وپیرمردی هم نزد او نشسته است.آن پیرحضرت خضر(عج)بودکه مرا امربرنشستن نمود.حضرت مهدی(عج)مرا به نام خودم خواند وفرمود:
((برو به حسن مسلم-که در این زمین کشاورزی میکند-بگو:این زمین شریفی است وحق تعالی آن را اززمین های دیگر برگزیده است،وتوآن را به زمین خوداضافه کرده ای،دیگر نباید درآن کشاورزی کنی)).
بیایید این رمضان را متفاوت باشیم
نکته هایی باریک تر از مو اینجاست!!
وقتی میگویند: «ماه رمضان» در ذهن همه ما، ماه عبادت میآید. اصولاً در اسلام چهار حکم کمی سخت است. آیه های این احکام سال پانزدهم پیغمبری رسول اکرم صلی الله علیه و آله نازل شدند. یعنی حضرت چهل سالگی به پیغمبری رسید و حضرت 55 سال داشت که این قانون نازل شد. پیغمبر 15 سال از نبوتش میگذشت و این آیهها نازل نشده بود. 1- آیه جبهه و جنگ که این آیات بعد از 15 سال نازل شد.
ادامه مطلب مراجعه کنید...
عنایات ویژه خدا به روزه داران
خداوند بلند مرتبه به بهشتِ خویش امر می كند كه برای بندگان من استغفار نموده و خود را برای آنان تزیین كن. پس چه نزدیك است كه سختیها و اذیتهای دنیا، آنها را [در خود فرو ] ببرد و به سوی بهشت من و كرامت من بروند.
ادامه در ادامه مطلب...
برکات ماه مبارک رمضان
خدا را شاکریم که توفیق درک ماه رمضان دیگری را به ما عنایت نمود. ان شاء الله این ماه رمضان، ماه سلامت، امنیت، آرامش، آمرزش و ماه پیوند با ولایت باشد. بیاییم با گوشه ای از برکات این ماه عزیز آشنا شویم.
ادامه در ادامه مطلب...
گرسنگی جسم و سیرابی روح در ماه رمضان
درمان بیماری ها همیشه با خوردن و آشامیدن و تزریق دارو و مصرف قرص و كپسول نیست. روزه در فرهنگ اسلامی یک اقدام عبادی، معنوی است كه علاوه بر آثار عبادی و اجتماعی، آثار طبّی، بهداشتی و درمانی فراوان دارد.
در پرتو خورشید درخشان ماه رمضان، سلطه عادتها و غریزهها بر زندگی انسان كاهش مییاد، غفلتها زدوده میشود، به دلیل هماهنگی با جمع، موانع خودسازی كاهش مییابد، اخوت دینی و روح برادری و همدردی با نیازمندان تقویت میگردد، تلاوت قرآن، تقوا و تهجّد، زمینه تعالی و بازگشت به فطرت الهی و زندگی عالی انسانی را فراهم میسازد.
ادامه در ادامه مطلب...
براي جلوگيري از عطش در ماه رمضان چه کنيم؟
در وعدة سحري از خوردن غذاهاي خشك نظير كوكوسبزي، كوكو سيبزميني، كتلت و گوشتهاي سرخ شده مثل كباب، جوجه كباب و ماهي خودداري كنيد.
اين غذاها به همراه غذاهايي كه ادويه زيادي ميطلبد، باعث عطش زياد و ترش کردن در طول روز ميشوند. مصرف سس مايونز، خامه، سوسيس و كالباس نيز در سحري يا افطاري مناسب نيست، زيرا اين غذاها زمينة بروز ناراحتيهاي گوارشي نظير ترش كردن را فراهم ميكنند.
ضمنا خوب است شش تا هشت ليوان آب در فاصلة افطار تا سحر نوشيده شود و براي پيشگيري از احساس تشنگي در طول ساعات روز، ليمو ترش تازه در پايان سحري مصرف شود.
براي جلوگيري از افزايش وزن
در ماه مبارک رمضان از مصرف بيش از حد غذاهاي چرب و شيرين خودداري کنيد. روزهداران هنگام افطار از مواد غذايي شيرين مانند زولبيا، باميه و حلوا به مقدار زياد مصرف نکنند، زيرا باعث افزايش وزن ميشود.
انجام پيادهروي و ورزش در اين ماه، توصيه ميشود. بهتر است روزهداران روزهشان را با آب ولرم باز کرده و پس از آن از نان، پنير، گردو و غذاهاي گرمي مانند آش استفاده کنند و حتما بين افطار تا شام يک تا دو ساعت فاصله بگذارند و حتما در اين زمان آب فراوان بنوشند.
کودکان و نوجواناني که براي نخستين بار روزه ميگيرند بايد در وعدة سحري، غذاي کافي بخورند و همچنين آبميوههايي مانند هويج و گوجهفرنگي را فراوان مصرف کنند زيرا مقدار زيادي ويتامين را به صورت فشرده به بدن آنها ميرساند.